Onze website gebruikt cookies

Nieuws

De informatiedag 2017 vindt plaats in Leuven. Het programma vind je onderaan.

Op 19 november 2016 was er een informatiedag in Gent. Volgende onderwerpen kwamen aan bod: desmoïd-tumoren, erfelijkheidsraadpleging, voeding en vertering. Voor diegenen die er niet konden bijzijn of voor diegenen die het nog eens willen nalezen, zijn er de presentaties.

31
jul
Fapa zoekt een wetenschappelijk medewerker

De medisch-wetenschappelijke wereld boeit je en je hebt zin om te werken in een dynamische organisatie met groeipotentieel?

Lees meer…
26
jul
Bevraging over levensstijl

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor iedereen. Denken we maar aan aspecten als voeding, beweging, rookgewoontes, alcoholgebruik, zonnen,…, allemaal zaken waar we zelf invloed op hebben. Het is wellicht onnodig te zeggen dat bovenstaande stelling ook, en des te meer, geldt voor mensen die een erfelijke aanleg hebben voor kanker.

Lees meer…
18
mei
Terugbetaling psycholoog goedgekeurd

Het Vlaams Patiëntenplatform vraagt reeds lange tijd de terugbetaling van een consultatie bij de psycholoog. Vanaf het najaar is deze terugbetaling een feit.

Lees meer…
17
mei
Save the date 17/11/18

Volgende infoday in Brussel op zaterdag 17 november. Verdere info volgt.

Lees meer…
03
mei
Geneesmiddelen te duur?

Oproep voor getuigenissen over problemen in de toegang tot geneesmiddelen.

Lees meer…
06
mar
Brochure over expertiseartsen en hun opdracht

Als patiënt kom je niet alleen in contact met je huisarts of specialist. Soms krijg je ook te maken met een expertisearts: een preventieadviseur-arbeidsgeneesheer, een adviserend arts, een controlearts,...

Lees meer…
20
feb
28 februari Zeldzame Ziekten dag

Het aantal mensen met een zeldzame ziekte in België, wordt geschat op 660.000 tot 880.000 mensen. Het gaat over zo’n 7000 verschillende aandoeningen. De expertise rond deze aandoeningen zit zeer verspreid en soms wordt de diagnose (daardoor) laat gesteld. De meeste van deze aandoeningen zijn genetisch en treffen dus een ganse familie. Zowel diegenen die de mutatie geërfd hebben als diegenen die ‘ontsnapt’ zijn moeten omgaan met de gevolgen op de gezondheid, perspectieven en kwaliteit van leven.

Lees meer…
23
jan
Pensioenrechten mantelzorgers

Als je gratis en op regelmatige basis zorgt voor iemand die je nauw aan het hart ligt, bijvoorbeeld je kind met een handicap, een vriend met een chronische aandoening, een zorgbehoevende ouder, dan ben je een mantelzorger. Veel mantelzorgers geven een deel van hun job op om deze zorg te kunnen organiseren. Dit engagement heeft echter gevolgen voor je pensioen.

Lees meer…
07
dec
Infodag op 25 november in Leuven

We verzamelden op zaterdag in het auditorium van UZ Leuven. Een waaier van onderwerpen gaande van immuuntheraptie, gynaecologische aspecten bij Lynch en Pre-implantatie genetische diagnostiek kwamen aan bod.

Lees meer…
15
nov
Terug aan de slag

Met een chronische ziekte terugkeren naar de werkvloer: voor veel mensen is het een manier om onder de mensen te komen, deel uit te maken van een groep en een inkomen te verwerven. Er zijn echter ook vele "maar'en". Kan ik tijd maken voor mijn doktersonderzoeken? Zal mijn werkgever korte werkonderbekingen tolereren'? Allemaal terechte vragen.

Lees meer…